Quest for Business

De nieuwe zakelijke oplossing van Meta

Donderdag 28 oktober 2021 heeft Facebook een belangrijk event gehad: Connect 2021. Tijdens dit online event heeft Facebook aangekondigd voortaan onder een nieuwe naam te zullen opereren: Meta.

Daarnaast zijn er ook een aantal zaken aangepast m.b.t. de zakelijke oplossing van de Quest 2: Oculus for Business. Deze oplossing wordt uitgefaseerd en vervangen door Quest for Business.

Nog niet alle details hierover zijn bekend, maar op deze pagina zullen we je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen!

In het kort

Oculus for Business..

 • .. wordt binnen 2 jaar uitgefaseerd
 • .. is nog tot 31 december 2021 te bestellen
 • .. wordt vervangen door Quest for Business

Oculus for Business stopt..

dit houdt concreet het volgende in:

 • Nieuwe Quest 2’s voor Oculus for Business zijn uiterlijk tot 31 december 2021 te bestellen.
 • De enterprise oplossing van Oculus for Business (MDM omgeving) werkt vanaf bovenstaande datum nog maximaal 2 jaar.
 • Versie 29 wordt de laatste release van Oculus for Business OS. Nieuwe features komen hierdoor niet beschikbaar.

Quest 2’s die via Oculus for Business zijn aangeschaft zijn te allen tijde eenvoudig te migreren naar een consumenten versie. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor de nieuwe zakelijke oplossing, zodra deze beschikbaar is, genaamd Quest for Business!

.. Quest for Business begint!

het volgende is al duidelijk:

 • Je hoeft niet langer via een internationaal reseller kanaal (bv. Exertis) de order te plaatsen. Dit voorkomt eventuele botsende inkoopprocessen die in het verleden plaatsvonden.
 • Je kan straks voor de zakelijke oplossing een ‘normale’ Quest 2 bestellen bij een lokale partij (bv. Coolblue).
 • Wanneer Quest for Business beschikbaar is hoef je niet meer verplicht in te loggen met een Facebook account.
 • Deze optie komt eerst voor de zakelijke markt beschikbaar, maar t.z.t. ook voor consumenten. Men wil in zijn geheel af van de koppeling met Facebook, aldus Meta.
 • Quest for Business gaat flexibeler zijn dan Oculus for Business. Denk hierbij aan ondersteuning voor 3rd party MDM beheeromgevingen, zoals Microsoft Intune.

Verwachting is dat Quest for Business nog steeds een betaalde dienst gaat worden; exacte details hierover zijn nog niet bekend. Ons vermoeden is dat het makkelijker/goedkoper gaat zijn dan hoe Oculus for Business in het verleden was samengesteld.

Wanneer aan de slag?

de volgende tijdlijnen zijn door Meta geschetst:

 • 2021 – closed beta programma met selecte groep.
 • 2022 – open beta programma voor bedrijven.
 • 2023 – Quest for Business komt uit beta.

Advies vanuit onze contacten binnen het Oculus ISV Partner programma is dat nieuwe gebruikers vanaf heden aangeraden wordt te gaan starten met de consumenten versie van de Quest 2. Deze zal t.z.t. vanzelf gebruik kunnen maken van de nieuwe zakelijke oplossing.

Dit doet ons vermoeden dat Quest for Business na de gesloten beta van 2021 redelijk snel in open beta gaat voor het ‘grote publiek’. Waneer in 2022 wordt nog niet exact vermeld.

Ik gebruik Oculus for Business..

en wil mijn VR vloot nu uitbreiden! Wat is handig?

Je hebt twee keuzes:

 1. Genoeg Quest 2’s voor 31 december 2021 bestellen via het Oculus for Business programma. Zo kun je de gehele beta periode van Quest for Business (of een deel hiervan) overbruggen met de huidige Oculus for Business dienst.
  • Alleen op deze manier kun je al je Quest 2’s, zonder Facebook account en met zekerheid, als complete VR vloot beheren. Deze kun je t.z.t. allemaal tegelijk overzetten naar Quest for Business.
 2. Alvast de consumente versie van de Quest 2 gaan aanschaffen. Deze zullen in het begin enkel in combinatie met een Facebook account te gebruiken zijn. Zodra de open beta van Quest for Business in 2022 start, kunnen deze Quest 2’s hier gebruik van maken. Het is helaas nog niet duidelijk wanneer, en in hoeverre, de dienst beschikbaar zal zijn voor het ‘grote publiek’.

Don’t just take our word for it..
Try it yourself!

Partners